Videonadzor

Videonadzorni sustavi - video nadzor

Namjena video nadzora je:


1.    prevenirati izvršenje kaznenog, prekršajnog ili štetnog djela/radnje na štićenom (slikom s kamere pokrivenom) prostoru odbijanjem počinitelja samom činjenicom da će lako biti otkriven

2.    omogućiti trenutno uočavanje lokalno ili s udaljene lokacije putem interneta neželjene radnje i poduzimanje aktivnosti na sprečavanju

3.    pohraniti slike tj. video materijale radi naknadnog pregleda zbog utvrđivanja činjeničnog stanja

 

Kome preporučujemo ugradnju video nadzora

Videonadzorni sustavi su nezamjenjivi sustavi zaštite za veliki broj raznih objekata kako obiteljskih tako i poslovnih, bilo da se radi o potrebi za vanjskoj zaštiti (npr. Obiteljska kuća s garažom, skladišta na otvorenom/zatvorenom, parkiralište, prilazni putevi i slično ili zaštiti unutar objekta (npr. trgovine gdje šitimo robu ali i blagajnu, ulazi/izlazi robe u skladišta i slično) ili). Svaka postavljena nadzorna kamera predstavlja trajno čuvarsko mjesto i to 24 sata na dan 365 dana u godini i omogućava uvid u pokriveni prostor kao da je čovjek zaista tamo. Sustavom od 8-16 video nadzornih kamera jedan jedini čovjek s lakoćom može nadzirati i veliki samostalni objekt uredsko skladišne namjene s parkiralištem.
Prednosti video nadzora možda se najbolje očituju u sprječavanju ispisivanja grafita preko sprečavanja I otkrivanja sitne krađe po trgovini do ozbiljne protuterorističke namjene na aerodromima I drugim mjestima okupljanja više ljudi na jednom mjestu. Ukratko, sustav video nadzora treba svakome onome tko želi zaštiti sebe, ljude oko sebe i svoju imovinu od vandalizma, krađa i općenito devijantnog i društveno neprihvaćenog ponašanja.

 

Glavni dijelovi sustava

Video nadzorni sustavi sastoje se od različitih modela kamera za vanjsku ili unutarnju montažu, sve videonadzorne kamere jednoga sustava video nadzora povezuju se u jednu cjelinu putem centralnog uređaja (digitalnog video snimača/servera) te takva cjelina s monitorom i eventualnim upravljačem za pokretne kamere tvori jedinstven sustav video nadzora. Sustavi video nazora uglavnom su koncipirani na način da su nadzorne video kamere razmještene na ključnim mjestima u i oko objekta koji se štiti video nadzorm.. Nekoliko cjelovitih sustava video nadzora se opet mogu vezati u jedinstvenu cjelinu te ponovo tvoriti jedinstven sustav video nadzora. Tehnološki i izvedbeno danas se mogu sresti razni sustavi videonadzora ali u praksi svi se sustavi svedu na klasične videonadzorne sustave i IP sustave video nadzora.
Za kvalitetan sustav video nadzora potrebno je ipak puno više od kamere, snimača i monitora. Potrebna su razna znanja, dugogodišnje iskustvo i sposobnost pažljivog i preciznog odabira opreme od koje će se praviti sustav video nadzora i pozicije na koju stavljamo kameru kako bismo dobili najkvalitetniju sliku koja će odgovoriti zahtjevanoj funkciji. Svaka komponenta mora biti kvalitetna, pažljivo i pravilno odabrana, spojena adekvatnim kabelima po dobro odabranim trasama radi sprečavanja sabotaže, propisno uzemljena i zaštićena, za svaku poziciju pomno pregledano dnevno i noćno svijetlo kao i kutevi pod kojim sunce može onesposobiti prejakim svijetlom kameru.

 

Ovisno o želji i potrebama korisnika sustavi se mogu izvesti tako da je pregled slike moguć za više korisnika istovremeno prema unaprijed odobrenim ovlastima, lokalno, s udaljene lokacije preko interneta s laptopa i čak i s mobitela. Također, moguće su i dojave alarmnog stanja (po detekciji pokreta) bilo e-mailom, sms-om ili pozivom na telefonski broj.
Prijedlog zaštite stana, kuće ili poslovnog prostora dajemo nakon uvida u situaciju na terenu i konzultacija s korisnikom. Pregled i ponuda su besplatni.
Projektiramo, isporučujemo, ugrađujemo i održavamo sustave tehničke zaštite svjetski renomiranih proizvođača, a sva oprema posjeduje certifikate o ispravnosti i usuglašenosti s tehničkim normativima EU. 

 
  • Videonadzor
  • Protuprovala
  • Kontrola pristupa
  • Tjelesna zaštita
  • Mreže
  • Informatika